1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pärinäcraftin säännöt

Yleiset säännöt

Nämä säännöt ovat voimassa kaikkialla Pärinäcraftissa.

Oma käyttäjä

Olet vastuussa käyttäjälläsi tapahtuvasta toiminnasta. Älä anna toisten käyttää tai pelata sinun käyttäjällä. Vaihda Minecraft- ja foorumikäyttäjäsi salasana säännöllisesti ylläpitääksesi tietoturvaasi. Sitoudut hyväksymään ja noudattamaan näitä sääntöjä kun käytät Pärinäcraftin palveluita. Säännöt ovat voimassa kaikissa Pärinäcraftin palveluissa.

Peliä muuttavat ohjelmat

Pelaamiseen vaikuttavien ohjelmien käyttö on pääosin kiellettyä. Poikkeuksena ovat visuaalisesti peliä muuttavat esim. Shaderit, Optifine, Minimap(*) ja Vanilla Minecraftin clientin ulkopuolisten peliin vaikuttamattomien ominaisuuksien käyttö (esim. Teamspeak 3 integrointi ja peliä kuvaaminen) on sallittua.

Pelaamiseen vaikuttavien ominaisuuksien tai kolmannen osapuolen ohjelmien, ns. “hackien” käyttö on täysin kiellettyä. Näitä ovat esimerkiksi kill aura, anti-knockback ja autosoppa. Tämän säännön rikkominen johtaa suoraan porttikieltoon.

Jos et ole varma saako tiettyä clienttiä käyttää Pärinäcraftissa, älä käytä sitä ja kysy henkilökunnalta lisätietoja.

(*) Minimapin käyttö on sallittua vain silloin, jos Minimap ei näytä pelaajien tai muiden entityjen ja arkkujen sijainteja.

Bugit ja virheet

Bugien, virheiden ja glitchien hyväksikäyttäminen on myös kiellettyä. Olet velvollinen ilmoittamaan ylläpidolle mahdollisista bugeista esimerkiksi foorumeilla. Myös palvelimien turha rasittaminen esimerkiksi redstone-kelloilla on kiellettyä. Rikkoessasi tätä sääntöä saat porttikiellon.

Alikäyttäjät

Alikäyttäjien, eli Alt-käyttäjien (“Alt-accounttien”) luonti ja käyttö ei ole sallittua, jos niillä kierretään porttikieltoja tai muita rangaistuksia. Alikäyttäjillä ei myöskään saa boostata itseä tai toisia pelaajia. Alikäyttäjien väärinkäyttö johtaa alikäyttäjien, pääkäyttäjän ja mahdollisesti IP-osoitteesi porttikieltoon. Jos jollain sinun käyttäjällä on porttikielto, hiljennys tai muu rangaistus, on rangaistus voimassa kaikilla käyttäjilläsi.

Huono käytös

Rasismi, vihapuhe, uhkailu, itsemurhapuheet ja muu huono käytös on kiellettyä. Tämä voi johtaa hiljennykseen tai porttikieltoon ilman erillistä varoitusta. Tähän kuuluvat myös asiattomat rakennelmat.

K-18 sisältö

Aikuisviihteen jakaminen palvelussa on kiellettyä. Kaikki seksuaalinen sisältö ja vihjailu on myös kiellettyä. Tämä koskee myös rakennelmia. Säännön rikkominen voi johtaa varoitukseen, tai hiljennykseen tai porttikieltoon ilman erillistä varoitusta.

Viestit ja nimet

Asiattomien viestien, nimien (koskee kaikkia palvelussa käytettäviä nimiä) tai skinien lähettäminen ja käyttäminen on kiellettyä. Nimet eivät saa sisältää kirosanoja tai muita sääntöjen vastaisia tekstejä tai viestejä. Myös jatkuva kiroileminen ja CAPS LOCKIN käyttö on kiellettyä. Myös palvelimella olevan kirosanafiltterin kiertäminen johtaa varoitukseen.

Spämmäys ja trollaus

Älä spämmää tai trollaa toisia käyttäjiä. Älä lähetä samaa viestiä yli kolmea kertaa uudelleen.

Mainostaminen

Itsensä mainostaminen on sallittua (esim. Youtube-kanavat ja streamit), jos se ei ole jatkuvaa ja se ei mainosta kilpailevia palvelimia tai ole ristiriidassa muiden sääntöjen kanssa. Toisten palvelimien mainostaminen ei ole sallittua.

Provosointi ja yllyttäminen

Toisten käyttäjien provosointi ja yllyttäminen sääntöjen vastaisiin tekoihin on kiellettyä. Riitojen lietsominen ei myöskään ole sallittua. Sopikaa asiat hyvässä hengessä ja toisia kunnioittaen.

Toisten pelaajien kannustaminen itsensä tai toisten satuttamiseen tai muuhun Suomen lain vastaiseen toimintaan on ehdottomasti kiellettyä.

Toisten pelaajien kunnioittaminen

Kunnioita toisia pelaajia. Kaikki “ez, easy, noob jne.” tai vastaavien sanojen tai lausahduksien käyttö on kiellettyä. Toisen pelaajan arvostelu ei myöskään ole sallittua. Tämä luo erittäin huonoa ilmapiiriä palvelimille eikä se sen takia ole hyväksyttävää. Tämän säännön rikkominen johtaa varoitukseen tai hiljennykseen.

Erityishuomio

Jos jotain ei ole mainittu näissä säännöissä, se ei tarkoita että se olisi sallittua. Jos jokin kohta tulisi olla säännöissä ja sitä ei löydy, keskustele henkilökunnan kanssa asiasta.


Foorumien säännöt

Kaikki yleiset säännöt pätevät myös foorumeilla.

Turhat viestit

Jatkuva viestien/viestiketjujen lähettely on kiellettyä. Tämä tarkoittaa sitä, että viestit jotka eivät edistä keskustelua ollenkaan, esimerkiksi "Just niin"-viestit, lasketaan turhaksi. Älä tee tuplapostauksia, tai samanlaisia viestiketjuja, voit muokata viestiketjujasi. Älä lähetä viestejä viestiketjuihin yksinomaan lisätäksesi viestiesi määrää. Myös yhden sanan viestit ovat kiellettyjä, sillä ne ovat viestimäärän kasvatusta. Älä myöskään tee aihetta unbannien hakemisestä muualle, kuin sille kuuluvalle alueelle. (Nähdäksesi alueen sinun tulee olla rekisteröityneenä ja käyttäjätilisi vahvistettuna)

Lisäksi ns. minimoderointi (eli käyttäjien huomauttelu sääntöjen rikkomisesta) ja kielipoliisina toimiminen ei ole sallittua.
Huomioithan että foorumipeleissä viestimäärä ei kasva, ja tässä se sääntö ei päde.


TeamSpeak- ja Discord-palvelimen säännöt

Kaikki yleiset säännöt pätevät myös Pärinäcraftin VoIP-palvelimilla.

Käyttäydy asiallisesti

Toisten korvien tahallinen vaurioittaminen kovilla, korkeilla tai muilla äänillä ei ole sallittua. Musiikkia saa soittaa ainoastaan kanavan omistajan, operaattorin (jos kanavan omistaja ei ole paikalla) tai Pärinäcraftin ylläpidon luvalla.

Lisäksi turha poke-toiminnon käyttäminen on kiellettyä.

Kanavat

Kanavaa tehdessä tulee kanavan nimen ja kuvausten olla asiallisia. Kanavien turha luonti ei ole sallittua vaan kanavan tulee olla aktiivisessa käytössä. Kanava poistetaan automaattisesti, jos siellä ei ole ollut aktiivisuutta 24 tuntiin. Jokaisella käyttäjällä saa olla ainoastaan yksi TeamSpeak-kanava kerrallaan.

Lisäksi jatkuva kanavasurffailu ei ole sallittua. Äläkä mene toisten käyttäjien kanaville ilman kanavan omistajan lupaa. Jos sinua kielletään liittymästä kanavalle, älä liity vaikka tietäisit kanavan salasanan.

Äänittäminen

Kanavilla äänen tallentaminen ei ole sallittua ilman kaikilla kanavalla olevien lupaa. Jos äänitys on kanavalla päällä, tulee siitä ilmoittaa kanavalle liittyville/liittyneille henkilöille heti.


Säännöt päivitetty 3.7.2017